Sulamanın gecenin geç ya da sabahın erken saatlerinde de otomatik olarak çalışacağını düşününce, “ani sıçrayarak uykudan uyanmalar” ve “mutfakta biri mi var?” sendromları yaşamamak için motoru değiştirdim. Gidip bir akvaryumcudan bir motor aldım. Bu motoru dalgıç pompa misali su bidonuna attım doğrudan 220 V vererek çalıştırdım. Hiç ses çıkarmadan bol miktarda suyu pompaladı. İşin garibi bu motor bana diğerinden daha ucuza mal oldu; hem de 220 VAC - 12 VDC 1A adaptöre de gerek kalmadı.
İlk denediğim motor |
Bu da ikinci denediğim akvaryum motoru. |
Dikkatinizden kaçmamıştır. Akvaryum hortumu ile yaptığım düzeneği iptal ettim, onun yerine yarım parmaklık bahçe hortumu yerleştirdim. Diğer sistemde su istediğim miktarda gelemiyordu. Bu biraz daha iyi oldu. Hem saksının üzerinde birçok malzeme de kalkmış olduğundan görüntü kirliliği de azaldı.
Su deposu olarak 8 ltlik Kalabak suyu şişesi kullandım. Eee o kadar da olacak değil mi? Eskişehir’liyiz Kalabak Suyu içeriz. Şimdi diyeceksiniz ki, “Madem Eskişehir’lisin niye sakaların getirdiği 19lt’lik damacanadaki kalabak suyunu içmiyorsun da gidip marketten bunu aldın?” Haklısınız, aslında günlük kullanımda böyle yapıyorum da otomatik sulama düzeneğinin deposu niyetine kullanmak üzere 8-10 lt’lik şişe lazım olduğu için şehir milliyetçiliği yaparak yine Kalabak Suyu aldım. Bu arada içimi en hoş ve yumuşak içme sularından olan Kalabak Suyu’nun reklamını da yapmış olduk.
Bu fotoğrafta da sulama anı görülüyor. Fidemiz de Allah nasip ederse büyüyünce domates olacak ve sofralarımıza gelecek…
Bu da sulama anında bir kare.
İlgili linkler:
Bölüm 1 Otomatik Sulama Sistemli Saksı Yapımı - Topraksız Tarım
Buradasınız --> Bölüm 2 Otomatik Sulama Sistemli Saksı Yapımı - Topraksız Tarım
Bölüm 3 Otomatik Sulama Sistemli Saksı Yapımı - Topraksız Tarım - SON
Otomatik Sulama Sistemli Saksımın Son Durumu
0 yorum:
Yorum Gönder